У школским клупама 96 првачића

У Основној школи „Свети Сава“ у Котор Варошу, једној од највећих школа на подручју Републике Српске, у нову школску годину уписано је 96 првачића.

Од 170 ученика који су завршили девети разред у школама на подручју општине, њих 123 наставиће школовање у Средњошколском центру „Никола Тесла“ у овом граду.

У централној основној школи „Свети Сава“ у Котор Варошу и четири подручне школе извршене су неопходне припреме за почетак наставе.

Директор школе Слађана Шубара рекла је да је број уписаних првачића исти у односу на претходну школску годину.

„Ове године имамо идентичан број уписаних првачића у централној основној школи, који су распоређени у четири одјељења“, додала је Шубара.

Захваљујући сарадњи са ресорним министарством и ове године ће бесплатне уџбенике добити ученици првог и другог разреда, као и одлични ученици из породица са четворо и више дјеце.
Богат културмо забавни програм за првачиће припремили су малишани који су прошле године уписани у први разред.

У которварошком средњошколском центру су у прве разреде уписана 123 ученика у три струке у шест одјељења, а ријеч је о економској, електротехничкој и машинској струци.

Директор Средњошколског центра „Никола Тесла“ Данијела Костић рекла је Срни да, захваљујући одличној сарадњи са приватним предузећима са подручја општине која се баве обрадом метала, ученици по завршетку школовања лако могу добити посао у струци.

„Радује нас чињеница да ће од 170 ученика који су завршили девети разред у централним школама на подручју општине њих 123 наставити школовање у нашој установи. У сарадњи са приватним предузећима машинске струке, настојаћемо да омогућимо ученицима да се дио практичне наставе одвија у њиховим производним погонима“, навела је Костићева.

Настава у новој школској години почела је данас у три централне основне школе – Котор Варош, Масловаре, Шипраге, као и у Средњошколском центру „Никола Тесла. С.П.