У Српској 77 нових случајева вируса корона; 1 особа из Котор Вароша

У посљедња 24 часа у Републици Српској регистровано је 77 нових случајева вируса корона.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини извршено је тестирање 470 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 77 особа у Републици Српској.

Ради се о 36 мушких и 41 женској особи, од којих су 13 млађе, 51 средње и 13 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 20 особа је из Бањалуке, осам из Источног Новог Сарајева, по пет из Фоче, Источне Илиџе и Приједора, по четири из Градишке и Челинца, по три из Пала и Лакташа, по двије из Добоја, Мркоњић Града и Српца и по једна из Зворника, Дервенте, Шамца, Прњавора, Рибника, Братунца, Kнежева, Kостајнице, Kотор Вароша, Оштре Луке, Соколца, Угљевика, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Братунца.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.584 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 255 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.532 особа, тестиране су укупно 66.264 особе.

Укупан број хоспитализованих Републици Српској је 209, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 61, а у општим болницама 148.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.899 особа, а надзор је завршен код 52.391 особа