У суботу акција чишћења и уређења града

Прољећна акција чишћења и уређења града и сађења цвијећа под називом „За љепши и чистији Котор Варош“ биће одржана у суботу 9. априла са почетком у 08.00 часова.

Акцију организује Општинска управа у сарадњи са Комуналним предузећем „Бобас”, а организатори су апеловали на грађане, предузећа и установе да се укључе како би заједно учинили град чистим и уређеним.

„Циљ акције је да буде прикупљено што више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који угрожава нашу животну средину. На основу одлуке о комуналном реду сва предузећа, установе и грађани имају обавезу да учествују у прољећној акцији чишћења и уређења улица ужег градског језгра, јавних површина, личних дворишта и окућница“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Он је позвао запослене у јавним предузећима и установама, представнике невладиних организација и удружења грађана, спортских клубова, ученике и просвјетне раднике основних и средњих образовних установа да дају свој допринос у мјесечној акцији уређења и чишћења града, јер је период до Дана општине предвиђен за овакве акције.

„План је да сви уређују свој животни простор. Акценат ће бити стављен на шеталишта, уређење обала Врбање, затим на уређење насеља Брегови, градског трга, ужег градског језгра и јавних површина“, истакао је Сакан и додао да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине.