У току „Дани науке“ у СШЦ „Никола Тесла“

“Дани науке”, чији је циљ промоција и популаризација науке,  одржавају се данас и сутра  у просторијама Средњошколског центра “Никола Тесла” у Котор Варошу.

„Дани науке“ отворио је начелник општине Зденко Сакан, који се пут одржавају у склопу обиљежавања Дана општине Котор Варош, 24. априла.

На “Данима науке”  представљено је научно стваралаштво ученика из математике, билогије, хемије и физике са занимљивим експериментима.

Поред средњошколаца представили су се и которварошки студенти који студирају неку од поменутих наука на Природно-математичком факултету.

Поред приказивања занимљивих експерименатапредстављена је и промоција цјелокупног ангажмана ученика из свих области, тако да су изложена одличја, признања и медаље рукометаша, кошаркаша, фудбалера, одбојкаша, стонотенисера, џудиста, каратиста, шахиста и других спортистс. Подмладак Црвеног крста ће имао је показну вјежбу, а представили се фолклораши, хармоникаши, пјевачи…

Другог дана “Дана науке” у школи ће бити одржана научно-популарна предавања из области науке, која ће као и програм првог дана бити отвореног типа за грађане. Предавања ће држати еминентни стручњаци Природно-математичког факултета, Друштва за заштиту животне средине, математичари, биолози и други.

Планирано је да буде постављен и један продајни штанд на коме би ученици изложили накит, слике, сапуне и друге своје радове.