Убрзати модернизацију пута за Кнежево

Након што је начелник општине упутио Скупштини општине иницијативу, одборници Скупштине општине су на посљедњој сједници донијели једногласно закључак о наставку модернизације региналног пута Р- 413 Котор Варош – Кнежево.
У усвојеном закључку се наводи да модеризација регионалног пута за Кнежево представља приоритет за развој општине Котор Варош. Закључак ће бити достављен Јавном предузећу „Путеви Републие Српске“ и Министарству саобраћаја и веза.
Регионални пут је најкраћа веза између Котор Вароша и Кнежева. На сједници општинског привредног савјета привредници су оцијенили је да ће модернизација регионалног пута омогућити и побољшати продају роба, што ће допринијети успјешнијем пословању предузећа“, истакао је Вучановић.
Радови на модернизацији регионалног пута Котор Варош – Кнежево су обустављени у прољеће прошле године због недостатка средстава у буџету јавног предузећа „Путеви РС“. Предузеће „Нискоградња“ Лакташи је припремило четири километра дугу дионицу за асфалтирање.
Вриједност путног пројекта Котор варош – Кнежево дужине 10 километара у изградњи износи око 14 милиона марака. До сада су обављени радови у вриједности око шест милиона марака. Иако је очекивано, радови на почетку овогодишње грађевинске сезоне нису настављени. Због тога је било сасвим оправдано да Скупштина општине донесе закључак о наставку модермизације региопналног пута Котор Варош – Кнежево. Д.К.