Угоститељима дозвољен рад у баштама

Начелник општине Котор Варош је донио Наредбу о измјенама и допунама Наредбе о регулисању рада угоститељских, трговинских и других објеката на подручју општине.

Одлуком Општинског штаба за ванредне ситуације, у периоду од 5. до 8. априла у периоду од 6 до 22 часа дозвољен је рад угоститељским објектима на отвореном простору (љетна башта, тераса, врт), уз услов да је простор отворен са најмање три стране, без обзира да ли је поменути простор наткривен, уз строго поштовање упутстава Института за јавно здравство Републике Српске.

„У периоду од 5. до 8. априла, угоститељи који послују у угоститељском објекту за смјештај, услуге смјештаја могу пружати без временског ограничења, а услуге исхране и пића само гостима којима пружају услуге смјештаја, у периоду од шест до 22 часа, док осталим гостима могу пружати услуге у отвореном простору објекта (љетна башта, тераса, врт)) уз поштовање свих претходно набројаних услова“, наведено је у одлуци.

Од 8. априла, дозвољава се рад угоститељским објектима (на отвореном и у затвореном простору) за смјештај, исхрану и пиће, уз строго поштовање упутстава које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Ова Наредба ступа на снагу 05.04.2021. године.