Унаприједити сарадњу на свим пољима

Свечаном сједницом Скупштине општине, уз интонирање химне, одавање поште палим борцима у Другом свјетском рату, у присуству бројних званица и предсједника државе Црне Горе Филипа Вујановића, предсједника и представника црногорских општина, као и градова побратима, Војске ЦГ, дипломатског кора, Херцег Нови је обиљежио 28. октобар Дан осолобођења.

На свечаној сједници је прочитана честитка начелника општине Котор Варош Зденка Сакана, који због раније преузетих обавеза није био у могућности да присуствује обиљежавању Дан општине.

Потпредсједник Скупштине општине Котор Варош Раденко Чупић је предсједнику општине Херцег Нови Стевану Катићу уручио умјетничку слику которварошког сликара Бранка Русмира, као и пригодне поклоне.

Уз обећање да ће наредне године присуствовати обиљежавању Дана општине Котор Варош Катић је изразио спремност за сарадњу на свим пољима.

“Знамо да је Котор Варош препознатљив по изузетно повољном пословном окружењу и искуства општинског руководства ће нам добро доћи да ојачамо своју економију и побољшамо живот грађана”, истакао је Катић.

Поред разговора са руководством општине Херцег Нови потпредсједник Скупштине Раденко Чупић и начелник Одјељења за општу управу Славен Момић разговарали су о могућим облицима сарадње и могућим заједничким пројектима са представницима општина који су присуствовали Дану општине Херцег Нови.

“Имамо позив да посјетимо неколико општина из Србије и Црне Горе и размијенимо искуства, како би унаприједили пословни амбијент на обострано задовољство”, нагласио је Чупић.

Делегација општине Котор Варош је искористила прилику да упозна и предсједника Црне Горе Филипа Вујановића са расположивим ресурсима, који пружају шансу за нове инвестиције које представљају важну димензију развоја сваке општине.