Ускоро снимање кратког филма о Котор Варошу

Након успјешно одржаног кампа „ We are Neighbors “ на Требевићу у организацији Удружења „ Magacin Kabare “ а уз подршку Амбасаде САД-а у Босни и Херцеговини, млади учесници из 6 градова (Бихаћ, Приједор, Котор Варош, Мостар, Горњи Вакуф/Ускопље и Брчко) настављају свој пут и снимају кратке документарне филмове о својим сестринским заједницама.

Током кампа, уз интерактивна предавања, дискусије, практичне вјежбе и рад са искусним едукаторима, учесници су формирали групе, односно сестринске заједнице, те заједно радили на сценаријима за своје кратке документарне филмове. Филмом ће промовисати и заговарати помирење, разумијевање, дијалог, толеранцију и поштовање једних према другима у нашој држави те упознати град који можда, иначе, не би никада имали прилику посјетити.

Снимање филмова је почело у петак, 15.03.2019, а прва станица екипе Магацин Кабареа и учесника пројекта је била Приједор гдје су учесници из њихове сестринске заједнице, Бихаћа, снимили филм и провели вријеме са новим пријатељима откривајући чари Приједора, његову хисторију, приче, легенде и људе.

Након Приједора, учесници из Горњег Вакуфа/Ускопља су дошли у посјету у Брчко гдје су снимили свој кратки документарни филм.

У наредним седмицама предстоји снимање филмова о Бихаћу, Мостару, Котор Варошу, и Горњем Вакуфу/Ускопљу.