Узгаја лубенице на тротоару

У насељу Чепак Милица Милић (76) узгаја лубенице на кућној стази. Прије четири године  приликом припрема за прољетну сјетву из сјеменки између бетонских плоча на стази куће развило се тридесетак вријежа лубеница.

Након што је увидјела да лубеницама одговарају бетонске плоче, Милица  ставља сјеменке у шупљене између плоча. Иако није редовно обављала залијевање и  ђубрење ове године су лубенице родиле – на стази се развило десетак лубеница. Узгој лубенице на тротоару изазива велико интересовање. Навраћају комшије и питају како је могуће да се  развију лубенице  тежине више од десет, а прва коју је ових дана убрала била је тешка 14 килограма.

Милица је доселила у Чепак из Бања Луке прије девет година. Осим лубеница узгаја поврће, малине, купине, пчеле  и разно воће, које сама калеми.

Природу сам заволила у родном Крушеву Брду од оца Уроша који је цијели радни вијек  радио  као лугар. Узгој  поврћа и воћа за своје потребе ми представља велико задовољство. Иако ме издаје снага, за сада стигнем све радове на вријеме обавити“, каже Милица. Д.К.