„Варош фест“: У галеријском простору которварошког биоскопа вечерас од 21 час сценски колаж и позоришни експеримент „Језгро напетости“ 16+

Глумци Дис театра из Бањалуке представиће се вечерас од 21:00 час которварошкој публици представом „Језгро напетости“, коју ће одиграти у галеријском простору которварошке кино-сале.

Представа „Језгро напетости“ је сценски колаж и експеримент, који се бави данашњом отуђеношћу и људским духовним стерилитетом. Колико смо уплашени од новог и промјене која је постала неопходна у овим полтронским и  мрачним временима? У неколико сцена се тумаче теме незапослености, мобинга, непристојних понуда, политичког блентавила, духовне ситничавости, културне необразованости.

Представа је извијестан крик против времена у коме је разговор о битним и духовним стварима готово злочин. Поставља се кључно питање да ли се цијели живот стидјети и живјети у паланачкој заблуди конформизма и какав ћемо свијет оставити будућим генерацијама. Да ли ћемо им оставити паланку која је логор, или свијет са зрнцем наде, вјере и љубави? Да ли ће нас генерације спомињати по слабостима, којима пуштамо коров или по побједама?

Играју: Велимир Драгољевић, Слободан Миљевић и Драгана Ћосић.

Аутор, редитељ и драматург: Стеван Шербеџија