Вечерас у кино сали„Фантастично путовање у ОЗ“ и „Јужни ветар“

Вечерас у которварошкој кино сали премијерно биће приказани, хит филмови:  „Јужни ветар“ од 20 часова и „Фантастично путовање у ОЗ“ од 18 часова.

„Јужни ветар“ од 20 часова

Јужни ветар је српски филм продуцентских кућа ,,Режим“, ,,Арт Виста“ и ,,Архангел студиос“ и режисера Милоша Аврамовића, а по сценарију Милоша Аврамовића и Петра Михајловића.

,,Овај сценарио представља резултат моје потребе да на поучан начин пренесем млађим генерацијама све оно што сам као клинац доживео и преживеоо 90-их година на улицама београдског насеља Миријево, окружен екстремним насиљем и сиромаштвом, у свету без хероја.“ изјавио је Милош Аврамовић.

Филм је први пут премијерно приказан 25. августа 2018. године на Филмским сусретима у Нишу где је освојио 4 награде.

РАДЊА:

Иако у сваком смислу изузетно повољан и потенцијално веома исплатив, геостратешки положај Србије током историје проузроковао је много више негативног за људе који су живели на овом простору. Током последњих пар деценија, овакав положај условио је да се Србија, „раскрсница путева“, и дефинитивно нађе на такозваном „путу дроге“, који Блиски Исток спаја са Европом. Постоји безброј верзија на који дрога, најтежа болест савременог друштва, може да утиче на животе људи, како оних директно везаних за њу, криминалаца и зависника, тако и оних који игром случаја бивају уплетени у ову „игру“. Филм „Јужни ветар“ жели да исприча једну од ових верзија.

У животу Петра Мараша, младог припадника београдске аутомобилске мафије, ствари почињу да добијају смисао. Напушта родитељски дом и са дугогодишњом девојком Софијом се усељава у свој нови стан. Клан чији је припадник, а којим управља искусни „Цар“, добро „ради“. Посао је уигран, новца има довољно за све, а полиција им не прави проблеме.

Све ће се то променити када Мараш случајно украде погрешна кола.

 

„Фантастично путовање у ОЗ“ од 18 часова

Прича прати девојчицу Дороти, унуку надалеко познате Дороти, која одлази у чаробну земљу ОЗ помоћу бакиних магичних ципелица.

Дороти стиже у прави час да спасе Смарагдни град од лукавог Урфина Џуса и његових дрвених војника.

Стари другари Лимени, Страшило и Лав уз помоћ Дороти покушаће да поразе Урфинову војску и открију разлог његове мрзовоље.

Филм је синхронизован на српски језик.

Редитељ синхронизације је Драган Вујић Вујке, који је уједно позајмио глас страшном Урфину, Невена Ђоковић даје глас Дороти, Никола Шурбановић је у улогама Страшила и Баука, Душко Радовић тумачи Лава, Јован Јелисавчић позајмио је глас Лименом, а Никола Немешевић Медведу.

„Цртани филм Фантастично путовање у ОЗ најмлађој и најважнијој популацији једног друштва – деци, која су наша будућност, пропагира вредности као што су другарство, заједништво и поверење у пријатеља. Ово је за мене била је фантастична авантура“, изјавила је глумица Невена Ђоковић.