Власт није издала дозволу БН ТВ за директан пренос са Трга Крајине!

Градска управа Града Бањалука данас није издала дозволу БН ТВ за директан пренос скупа ПРАВДА ЗА ДАВИДА који је планиран уживо да се емитује у петак са Трга Крајине. Одобрење БН телевизији за заузимање јавне површине на Тргу Крајине није издато без и то икаквог објашњења.

РТВ БН је и сада, као и претходна два пута, уредно поднијела захтјев и уплатила таксу за заузимање јавне површине на Тргу Крајине, на којој је планирано постављање репортажних кола за директан пренос сутрашњег протеста „Правде за Давида“ од 18.00 часова.

Трг Крајине је тог дана, наводно у потпуности, закупљен од стране Савеза независних демократа, што је послужило Градској управи Бањалука као изговор да не изда одобрење за заузимање јавне провршине РТВ БН.

Овакав однос Градске управе Бањалука према медијима сматрамо директним ударом на слободу медија и њихов независан и несметан рад, посебно када је ријеч о извјештавању са скупа „Правде за Давида“, за који постоји огромно интересовање јавности.

Такође, Градска управа овим показује да слијепо проводи налоге из врха СНСД, умјесто да води рачуна о интересима грађана Бањалуке.