Волонтери Црвеног крста посјетили „Кућу радости“

У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета волонтери Црвеног крста Котор Варош посјетили су синоћ „Кућу радости“, која брине о дјеци са потешкоћама у развоју и језичко-говорним сметњама.

Представнике Црвеног крста дјеца су дочекала са одушевљењем заједно са директорицом Центра за породицу „Кућа радости“ Драгицом Тепић и њиховим волонтерима.

Волонтери Црвеног крста малишанима су донијели слаткише, сокове, папир, бојице и други материјал који ће им бити користан, а малишани су им узвратили својом игром и пјесмом.

Из Црвеног крста захвалили су се волонтерима,  Снели, Јовани, Ивани, Марку, Сими и Младену, што су одвојили вријеме и посјетили малишане у Кући радости.

Недјеља дјетета обиљежава се у већини европских земаља са циљем да се промовишу основни циљеви УН Конвенције о правима дјетета. Важно је знати која су дјечија права, како их остварити и како дјецу заштитити. Свако дијете има своја права гарантована Конвенцијом. Свако дијете има право на живот, опстанак и развој. Дијете има право да увијек каже своје мишљење, а други имају обавезу да га слушају и узму у обзир. Сваком дјетету треба бити доступно школовање, према његовим способностима и могућностима. Уколико дијете има проблема са здрављем или сметње у развоју има право да му буду обезбијеђени услови за квалитетан живот и је днакост са другима.

Ове године Недјеља дјетета се обиљежава од седмог до тринаестог октобра под слоганом „Моја седмица, моја година“.