Возачи опрез, данас почиње школа

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске позвало је возаче да данас буду посебно опрезни приликом вожње у близини школа и вртића јер почиње друго полугодиште.

Из Одјељења МУП-а Српске за односе са јавношћу саопштено је да посебну пажњу треба водити при заустављању и паркирању возила у зонама школа и вртића, јер паркирање на мјестима која за то нису предвиђена може онемогућити кретање пјешака и натјерати их да се крећу по коловозу.

„Савјетујемо и родитеље да дјецу, нарочито нижих разреда, упознају о саобраћајним правилима. Родитељи треба да упозоре дјецу да не претрчавају коловоз, да ходају пажљиво у колони једно иза другог, поготово на мјестима гдје нема тротоара, да користе обиљежене пјешачке прелазе, а уколико их нема да користе најкраћи пут, те да га прелазе само када у близини нема возила“, наведено је у саопштењу.

Из МУП-а су апеловали да возачи брзину прилагоде условима и стању на путевима, који ће бити отежани због најављеног погоршања временских прилика за сљедећу седмицу.

(СРНА)