Za ljepši i čistiji Kotor Varoš

“Za ljepši i čistiji Kotor Varoš” naziv je tradicionalne manifestacije koju svake godine organizuje opštinska uprava u okviru obilježavanja Dana opštine Kotor Varoš – 24. aprila.

U akciji sađenja cvijeća na javnim površinama učestvovali su članovi “Eko opstanka” i ekološke sekcije Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš.

Mladi aktivisti “Eko opstanka” svake godine posade 1.000 sadnica na određenim lokacijama u gradu, dok su radnici javnih preduzeća i ustanova čiji je osnovač i suosnivač opština Kotor Varoš posadili preko 1.000 ruža, kadaifa i ostalog proljećnog cvijeća.

Proljećno cvijeće uljepšalo je prostor ispred zgrade opštinske uprave, ispred spomen-kosturnice, spomenika palim borcima i ispred autobuskog stajališta.

Ovom akcijom se podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine”, istakao je predsjednik Ekološkog pokreta “Eko opstanak” Miodrag Petrović.

Predsjednik skupštine “Eko opstanka” Dragica Petrović naglasila je da ove i slične akcije doprinose ljepšem izgledu Kotor Varoša, te da se na ovaj način animira i stanovništvo da uredi svoja dvorišta.

Zahvalni smo opštinskoj upravi koja je obezbijedila značajnu količinu proljećnih sadnica i tako dala ogroman doprinos ovoj tradicionalnoj akciji“, istakla je Petrovićeva.

Nevena Jurić iz ekološke sekcije Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš je istakla da ova akcija ima za cilj da probudi svijest svih građana u namjeri da budućim generacijama ostavljamo ljepši i čistiji Kotor Varoš.