За основце одиграна образовна представа „Мирка“

Образовна представа „Мирка“, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају, одиграна је данас за ученике Основне школе „Свети Сава“ у Котор Варошу.

Представник Ауто мото савеза Републике Српске Предраг Ликокур рекао је Срни да је циљ представе да се на занимљив начин покаже дјеци како треба да се понашају у саобраћају и на шта треба посебно да обрате пажњу.

„Годишње реализујемо 15 до 18 представа широм Републике Српске, а погледа је између три и четири хиљаде дјеце сваке године“, прецизирао је Ликокур.

Он подсјећа да се представа приказује већ четврту годину.

„Имамо тенденцију да са овим пројектом наставимо и наредних година јер сматрамо да највише потенцијала за унапређење безбједности саобраћаја у Републици Српској има тако што улажемо у дјецу“, нагласио је Ликокур.

Представу „Мирка“ реализовали су Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са општином Котор Варош.

„Неопходно је да дјеца науче како треба прелазити улицу преко пјешачког прелаза, којом страном се треба кретати дуж улице, да ли треба носити флуоресцентну одјећу или не, те како се прелази улица на раскрсницама са семафорима“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Представу „Мирка“ су за ученике Основне школе „Свети Сава“ извели студенти Академије умјетности у Бањалуци.