Закључак о ограничењу и забрани кретања лица на територији Српске

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, а потврде о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада у вријеме прописаног ограничења од 20.00 до 5.00 часова које издају послодавци важе до 30. марта.

У потврди послодавца морају бити наведени лични подаци/име и презиме и јединствени матични број/ радника за којег послодавац каже да му је неопходно његово кретање због несметаног обављања процеса рада. Послодавац мора потписати и овјерити потврду. Лице на чије име је издата потврда мора имати и важећи идентификациони документ„, наведено је у саопштењу Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске истичу да су од забране кретања у вријеме полицијског часа изузета и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

МУП издаје потврду о потреби кретања лицима која немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици, исказајући потребу за несметаним кретањем као што су лица старија од 65 година која се брину о старим лицима, лицима са посебним потребама и слично„, наводи се у саопштењу МУП-а.

Истовремено подсјећају да се забрана кретања не односи се на здравствене раднике који су на задатку, лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ, припаднике МУП-а који су на задатку, те друге припаднике агенција за провођење закона и организација који врше јавна овлашћења, који су на задатку.

Подсјећамо да је Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске у суботу 21. марта донио одлуку којом је забрањено кретање лицима са навршених 65 година живота и старијим, те свим лицима на јавним површинама од 20.00 до 5.00 часова.

У прилогу је потврда за кретање.