Завршен Тренинг камп Вишенамјенских теренских екипа Црвеног крста Котор Варош у Товладићу

Јуче је завршен Тренинг камп Вишенамјенских теренских екипа Црвеног крста Котор Варош у Товладићу. Током јучерашњег дана, г. Мирослав Ђекић, доајен Црвеног крста на овим просторима, за полазнике кампа одржао је врло интересантно предавање везано за рад ВТЕ и ВТЈ и сарадњу са осталим субјектима.

Такође, Санела Кучук је приредила низ радионица из психосоцијалне подршке евентуалним жртвама катастрофа. Јуче је услиједила и посјета кампу од стране припадника Републичке управе Цивилне заштите који су помогли реализацију овог кампа. Током посјете, управи кампа су изразили све похвале и обећали даљну подршку Црвеном крсту Котор Варош на оваквим и сличним пројектима.

Након поподневног тренинга, око 19:30 услиједила је вјежбе припадника ВТЕ ЦК Котор Варош. Тема је била извлачење и збрињавање повријеђених након експлозије плинске боце. Вјежба је изведена брзо, ефикасно и врло професионално и оставила је велики утисак на присутне.

Послије вјежбе услиједила је церемонија подјеље увјерења, зхавланица и диплома полазницима кампа и донаторима.

Камп је свечано затворио г. Зденко Сакан, начелник општине Котор Варош уз све похвале раду овог кампа и његов значај везан за оспособљавање волонтера за дјеловање у ванредним приликама. Нагласио је да ни убудуће неће изостати подршка локалне управе Црвеном крсту Котор Варош када је у питању развој и даљна изградња овог кампа.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.