Завршено асфалтирање Улице Светозара Милетића

У Котор Варошу је успјешно окочан пројекат „Реконструкција улице Светозара Милетића“, за чију намјену су Министарство за избјегла и расељена лица Федерације БиХ и општина Котор Варош издвојили 150.000 КМ.

Постојећа асфалтна површина је урађена прије 30 година и оштећена преко 80 одсто, тако да је кретање возила и пјешака било отежано.

Укупно је асфалтирано 665 метара улице ширине 4,5 метра, од улаза у фабрику „Дермал“ до вјерског објекта поред магистралног пута.

Према ријечима начелника општине Котор Варош Зденка Сакана реализацијом поменутог пројекта значајно се побољшала путна инфраструктура на подручју општине Котор Варош.

,,Ријеч је о улици у насељу Доњи Варош, које припада градском подручју општине, а уједно спаја и Улицу Кнеза Михаила са магистралним путем Бањалука-Добој. У насељу Доњи Варош живи око 250 становника, а асфалтирањем улице биће олакшан свакодневни одлазак великог броја ученика у централну основну школу, средњу школу, одлазак на посао, као и редовно снабдијевање становништва животним намирницама“, нагласио је Сакан.

Успјешан извођач радова модернизације путне комуникације, која насеље повезује са магистралним путем и центром општине, било је предузеће „МГ Минд“ д.о.о.