Зденко Сакан, кандидат ПДП-а за начелника Kотор Вароша: Грађани цијене резултате, а не фикцију

У протеклом мандату дао сам максималан допринос да Kотор Варош буде боље мјесто за живот, равномјерно улажући у развој градског подручја и свих мјесних заједница, због чега поново очекујем подршку грађана, каже начелник Kотор Вароша и кандидат коалиције ПДП-СДС за нови мандат на тој функцији Зденко Сакан.

Он истиче да се владајућа коалиција у Kотор Варошу понашала домаћински, рационално трошила и са релативно мало средстава направила велике пројекте.

У потпуности смо уредили Дом здравља ,,Свети Пантелејмон“ и комплетан круг те установе, изградили смо нови објекат општинске управе, извршена је модернизација и санација локалних путева у дужини од 23 километра, завршени радови на изградњи водовода према Забрђу, а у завршној фази је изградња канализационе мреже на Рипишту. Иако смо били суочени са поплавама и пандемијом вируса корона успјели смо да реализујемо значајне пројекте на задовољство наших суграђана. Све то оправдава оптимизам – каже Сакан.

ГЛАС: Шта је окосница Ваше кампање?

САKАН: Пословни и привредни амбијент су гаранција будућег развоја општине и на том плану ћемо пружити подршку свима који желе инвестирати у нашу општину. Уређењем главне улице дефинисаћемо урбану слику градског језгра, наставићемо модернизацијом локалне путне мреже, а постављањем ЛЕД расвјете сврстаћемо се у ред модернијих локалних заједница. Уз изградњу градског парка, то су пројекти на којима ћу се базирати у кампањи и презентовати их грађанима.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за некога другог?

САKАН: Одговор даје наш слоган – ,,Наш избор је Kотор Варош“. Иза себе имамо дјела која се виде, финансијску стабилност и јасну визију будућег развоја. То је сасвим довољно да људи бирају између онога што је видљиво и опипљиво с једне и фикције и обећања с друге стране.

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања?

САKАН: Гаранција је мој досадашњи рад са којим су грађани већ упознати. Очекујем да то повјерење буде учвршћено.

ГЛАС: МУП РС је против Вас поднио кривичну пријаву, како то коментаришете и како ће се одразити на резултат?

САKАН: То представља непримјерен политички притисак на мене као кандидата ПДП-а, али и ја лично и моји суграђани, знамо да то није истина. Не плашим се тог притиска, јер се ради о лажној и тенденциозној пријави којом се жели обманути јавност. Живим и мирно спавам у свом Kотор Варошу.

ГЛАС: Kоји су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

САKАН: Наставићу са домаћинским радом и са реализацијом пројеката предвиђених Планом капиталних инвестиција који ће бити вишеструко корисни за све наше грађане.