Зденко Сакан на челу которварошког ПДП-а

Зденко Сакан изабран је синоћ за предсједника Општинског одбора ПДП-а Котор Варош на изборном сабору са којег су челници ове партије поручили да ће Котор Варош остати страначко упориште и у којем е однијети побједу и на предстојећим општим изборима.

Делегати који су номиновани током изборног процеса у бази осим Сакана изабрали су и нове чланове Општинског одбора ПДП-а.

Сакан је захвалио на подршци и повјерењу које му је указано избором на чело странке у Котор Варошу.

– Преузимање вођења Општинског одбора с једне стране представља огромну обавезу, а са друге велико задовољство. Мој услов да буде кандидован на ову позицију био је да будемо тим, а да сам ја само први међу једнакима. У изборном процесу смо обишли терен и увјерили се да имамо добру базу коју само треба пробудити. Ми смо шест годиха бики у опозицији и остали смо на окупу. До избора је остало 100 дана, засукаћемо рукаве и сигуран сам у добар резултат – рекао је Сакан који је једини начелник локалне заједнице у РС који долази из ПДП-а.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истакао је да је увијек срећан када је у Котор Варошу, који је упориште ПДП-а.

– Ми очекујемо да овдје поновимо изузетан резултат са прошлих избора и да убједљиво побиједимо у трци и за члана Предсједништва БиХ и за предсједника РС, али и да ПДП потврди да је странка која има значајну подршку грађана Котор Вароша. Котор Варош је једна од најразвијенијих општина у РС и мјесто гдје има много инвестиција и гдје се показало да је уз добру сарадњу локалне заједнице и институција БиХ и члана Предсједништва БиХ могуће реализовати велике инвестиције као што је изградња новог објекта Дома здравља. Начелник Котор Вароша Зденко Сакан је показао да долази из народа и да се зна изборити са бројним изазовима који нису ни најмање једноставни. Овдје има још много посла и показаћемо да је Котор Варош мјесто у којем има смисла остајати живјети – рекао је Бореновић.

Почасни предсједник ПДП-а и кандидат Савеза за промјене за члана Предсједништва БиХ Младен Иванић каже да је у Котор Варошу побиједио и 2010. и 2014. и да вјерује да ће тако бити и ове године.

– Први разлог за оптимизам је зато што имамо добру структуру и однос са коалиционим партнером СДС-ом. Котор Варош је примјер да се може направити економски развој и захваљујући мудрости локалне власти успио је привући инвеститоре кад су их други тјерали. Данас је то град у који људи из других општина долазе да раде што је ријеткост у РС. Велики допринос томе су дали ПДП и људи који га овдје представљају. Сакан је фин, честити и одговоран човјек и прави домаћин који ради честито и одговорно. Тако је радио на свим пословима па и на позицији начелника. Увјерен сам да ће и као предсједник ПДП-а допринијети развоју – рекао је Иванић и додао да су велика очекивања, али да је буџет општине мали и да начелник на то не може утицати јер о коефицијентима за расподјелу пореза одлучује Влада РС.