Жељезничари се смјењују у Хитној помоћи, добили рачуне за инфузију!

Седмог дана штрајка глађу жељезничари се смјењују у Хитној помоћи. Једном је позлило јутрос, а синоћ тројици.

Гладовање узима своје па су ударили висок притисак, малаксалост и друге компликације. Со на рану жељезничарима су рачуни за љекарске прегледе које су добили након прегледа у Хитној, јер им нису уплаћени доприноси.

Због инфекције, Ђуђо Мијатовић је имао и мању операцију.

“Сама операција 72 марке, плус лијек 17, 29 фенинга. У рачунару су нашли да ми није осигурање уплаћено од 31. јануара 2016.године”, испричао је Ђуђо Мијатовић, жељезничар.

“Малаксалост, не осјећам се добро, не осјећам се добро. Хитна нас обилази редовно”, описао је своје стање Дејан Лукановић, жељезничар.
Жељезничари причају да их нико од надлежних, које су позвали, није обишао. Сљедећи позив шаљу на другу страну.

“Позивам наше породице, дјецу, пријатеље, познанике да дођу што масовније ту да нас подрже. Добили смо обећање неких организација из Федерације да су спремни да дођу аутобусима ту да нас подрже, ако буде потребе и то ћемо искористити”, поручује Златко Марин, радник Жељезница РС.

Коалиционе колеге данас брани министар Петар Ђокић.

“Ово је област министра саобраћаја, вјерујем да ће предузети мјере које може да предузме у својој надлежности, а предсједник је имао један посебан однос са жељезничарима током претходног штрајка и разумијем да ће се он тамо појавити. Ако буде требало, ја сам вољан да одем”, каже Петар Жокић, министар индустрије, енергетике и рударства.

Штрајкачи замјерају и синдикалцима. Ранка мишић у телефономском разговору поручује да је ових дана била на путу али да ће покушати да договори састанак жељезничара и министра саобраћаја. Предсједник Конфедерације синдиката, Обрад Белензада није био доступан за коментар.