Златна повеља Александру Саши Петровићу

КОТОР ВАРОШ, 23. АПРИЛА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош данас су на посебној сједници једногласно одлучили да Златну повељу поводом Дана општине – 24. априла постхумно додијеле најмлађем мајору Војске Републике Српске /ВРС/ Александру Саши Петровићу.

На бројним ратиштима се истицао својим јунаштвом и храброшћу, а са непуне 23 године постао је најмлађи мајор ВРС командујући чувеним Другим батаљоном 22. Пјешадијске бригаде.

За постигнуте појединачне и колективне успјехе у раду захвалнице ће добити директор фармацеутске компаније “Хемофарм” Биљана Марковић, предсједник удружења младих “Херој” Ђорђе Бојић, тренер карате клуба “Ипон” Бранко Петровић, пројект официр у организацији ЦРС Горан Новковић и хуманиста Далибор Вишић.

Посебно признање за изузетан допринос у развоју општине Котор Варош биће додијељено бившем министру за избјеглице и расељена лица у Влади Републике Српске Давору Чордашу.

Одборници су усвојили Програм рада ЈУ “Центар за социјални рад”, ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање”, ЈЗУ Дом здравља “Свети Пантелејмон” и Туристичке организације општине Котор Варош за 2019. годину.

Овогодишњи план капиталних инвестиција и план за период 2019.-2023. године су усвојени једногласно, као и годишњи план имплементације Стратегије развоја општине и план за период 2019.-2021. године.

За рад спортских клубова из општинског буџета за 2019. годину биће издвојено 90.000 КМ и за кориштење термина и тренинга у спортској дворани и сали централне Основне школе 40.000 КМ.

Усвојена су рјешења о именовању начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове (Слободан Гелић), Одјељења за просторно уређење (Борис Марковић), Одјељења за општу управу (Славен Момић) и Одјељења за привреду (Срђан Ћорић)