ЗЛАТО ЗА САРУ МАРИЋ, БРОНЗА ДАРИЈИ ДАНИЛОВИЋ

На првенству за сениоре, сениорке, полетарце и полетарке, одржаном дана 04.03.2023. године у градској спортској дворани „Бијели бријег“ у Мостару, право учешћа имали су такмичари који су освојили медаљу на ентитетским  првенствима. Овом приликом, учешће је узело 331 такмичар и такмичарке из 57 клубова из БиХ и то: 71 сениор, 44 сениорке, 132 полетарца и 74 полетарке.

Испред Џудо клуба „Младост“ наступиле су двије такмичарке, и то Сара Марић, сениорка преко 78 килограма и Дарија Даниловић, у сениорској категорији са 63 килограма.

Обе такмичарке су освојиле медаље:

ЗЛАТНУ МЕДАЉУ, освојила је

МАРИЋ САРА, сениорка у категорији +78 килограма и по први пут постала шампионка БиХ у овој категорији у сениорској конкуренцији. Сара је ове године двострука првакиња РС и БиХ категорији, те је постала репрезентативка БиХ и стекла право наступа на међународној сцени.

БРОНЗАНУ МЕДАЉУ, освојила је

ДАНИЛОВИЋ ДАРИЈА, у категорији сениорки до 63 килограма. Дарија је тек прву годину јуниорка, али је наступала и у сениорској конкуренцији освојивши треће мјесто и бронзану медаљу, како на првенству РС, тако и БиХ.

Иако су испред нашег клуба наступиле двије такмичарке, освајањем једне златне и једне бронзане медаље, од 57 екипа из БиХ, проглашене су трећим по успјешности и освојиле су посебан пехар.

„Са наступом наших такмичарки и оствареним резултатима сам веома задовољан, а освајањем ових медаља, у досадашњих 5 наступа у овој години, освојили смо укупно 29 медаља од чега: 6 златних, 5 сребрених и 18 бронзаних“, наводи у изјави за наш портал тренер Борислав Богданић.