Васкршња честитка Архијерејског намјесника которварошког Миленка Нарића

Поводом обиљежавања Васкрса, Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић, упутио је свим вјерницима и људима добре воље васкршњу честитку, коју преносимо у цјелости.
„Да није било васкрсења Христовог, не би било хришћанства, Васкрсење Христово је камен темељац Цркве и вјеровања нас хришћана. „Нека у наша срца уђе сазнање да Христос васкрсе ради нас људи и ради нашег спасења“.
Васкрсење Христово је круна цјелокупне Христове дјелатности на земљи. Свети апостол Павле говорећи о важности васкрсења Христвог за наше спасење између осталог каже: „Ако Христос није устао, онда је празна проповијед наша, па празна и вјера ваша…“ Од васкрсења Христовог смрт као посљедица гријеха нема власт над људима и они који вјерују у Бога, у ствари кроз физичку смрт прелазе у живот вјечни. Морамо унијети у наш живот више оптимизма, вјере и наде, старати се да чинимо добро у мјери наших снага, а тамо гдје престаје наша ограничена моћ, да позовемо свемоћ Божију да нас подржи. Нека нас наступајући празник васкрсења Христовог затекне у добром расположењу и спремности да радост празника подијелимо, како са својим најближим, тако и са свим људима с којима долазимо у контакт. Још једном све Вас поздрављам празничним поздравом Христос васкрсе – ваистину васкрсе!“