ВЛАДИКА ЈЕФРЕМ СЛУЖИО СВЕТУ ЛИТУРГИЈУ У КОТОР ВАРОШУ

Котор Варош, 22. март 2015. год. – Његово преосвештенство, епископ бањалучки, господин Јефрем, уз саслужење више свештеника и ђакона, служио је данас Свету архијерејску литургију у цркви Рођења Пресвете Богородице, у Котор Варошу.

У четвртој седмици Великог поста, на празник Св. 40 мученика Севастијских, свештеници и вјероучитељи приступили су Св.тајнама исповијести и причешћа.

У духовној бесједи епископ Јефрем је веома надахнуто говорио о значају и смислу Великог поста.
„Васкрс не долази изненада, већ имамо припрему. То вријеме, у којем очекујемо Васкрс, представља мелем на рани многим људима. Пост је, дакле, стара дисциплина која је позната још од првих људи, још од Раја. Не би требали да се током поста базирамо само на одрицање од хране, јер би то био формалан приступ посту, већ требају да посте и наша чула, наш ум, наше очи које гледају, да не гледају све оно што је духовно штетно, наш језик који лако оговара друге а никад не може оптужити себе, и тако једном рјечју потребно је да цијело биће човјеково буде на једној сталној љествици духовног уздржања како би тако припремљени приступили причешћу и дочекали наш највећи празник Васкрсења Христовог“, поручио је владика Јефрем.

По завршетку Свете Литургије владика Јефрем одржао је братски састанак са свештенством, на којем је архијерејски намјесник, Миленко Нарић, упознао владику са стањем у парохији, плановима за наредну годину и вјерским животом својих парохијана.