Награђени аутори најбољих ликовних и литерарних радова

КОТОР-ВАРОШ, 23. априла – На манифестацији “Мој Котор-Варош”, која је одржана вечерас поводом Дана ове општине, ученици основних школа са подручја которварошке општине награђени су за своје ликовне и литерарне радове.

У препуној которварошкој кино-сали одржано је Дјечије вече, манифестација на којој су награђени ученици основних школа представили своје ликовне и литерарне радове о теми “Чујем како Врбања жубори”.

Најуспјешнији су награђени дипломама и новчаним наградама, а покровитељ ове приредбе је била општина Котор-Варош.

Никола Бореновић из четвртог разреда Основне школе  ”Свети Сава” Котор Варош је освојио прво мјесто у категорији литерарних радова, као и Перо Пејић из шестог разреда ОШ “Петар Кочић” Шипраге.

Дипломе за најбоље ликовне радове уручене су Нуџејми Чолаковић из ОШ “Петар Кочић” Шипраге и Ивани Божичковић, ученици деветог разреда ОШ “Свети Сава” Котор-Варош, преносе портали у Српској вијест агенције ”Срна”.

Награђени ученици нису крили задовољство освојеним наградама, које их обавезују да и у наредним годинама учествују на оваквим манифестацијама.

У забавном дијелу програма све присутне је забављао неизбјежни Ниџо Цврчак, малишани из Дјечијег вртића “Лариса Шугић”, ансамбл “Жубор”, ритмичка и фолклорна секција ОШ “Свети Сава” Котор-Варош.