ОШ ”Свети Сава” прославила 123 рођендан

КОТОР-ВАРОШ, 12. маја – Основна школа “Свети Сава” из Котор-Вароша прославила је 123. рођендан, а тим поводом су одржана спортска такмичења, музичка приредба и свечана сједница на којој су награђени радници са више од 20 и 30 година радног стажа, док су достојанствено испраћени радници који су отишли у пензију.

Наставница хемије Ружа Ламешић, која одлази у заслужену пензију, рекла је да јој је било изузетно лијепо радити у овој школи и да је испратила велики број генерација, те да је, иако је рођена у Брчком, најљепши дио живота провела радећи са ђецом у Котор-Варошу.

Основна школа “Свети Сава” препознатљива је по резултатима на такмичењима из области спорта и културе, а због изузетног успјеха је одлуком Скупштине општине Котор-Варош добила Златну повељу, преносе портали у Српској вијест агенције ”Срна”.

Директор ове школе Слађана Шубара истакла је да ово признање мотивише наставнике да ученицима пренесу што боља знања и да их припреме за будућност.

“Сваке године себи постављамо високе циљеве, а оно што нас радује јесте да су наши ученици међу најбољима у бањалучким средњим школама. Ове године смо били врло успјешни на регионалним и републичким такмичењима, гђе смо остварили запажене успјехе”, рекла је Шубара.

Поводом 123. рођендана школе, која од 1993. године носи име “Свети Сава”, штампан је 24. број часописа ученика “Први кораци”.