Синоћ у Котор Варошу изведена позоришна представа Ромео и Јулија

Ученици драмске секције Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Масловара, у сарадњи са ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“, извели су синоћ поводом обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош, у котоварошкој биоскопској дворани премијеру позоришне представе Ромео и Јулија.

Двадест младих глумаца се храбро ухватило у коштац са овом веома захтјевном Шексипровом драмом, али громогласан аплауз препуне дворане говори да су свој глумачки задатак веома успјешно обавили.

Представа је рађена два мјесеца у оквиру школског пројекта који је подржан од стране међународне хуманитарне организације „World Vision“.

„Наша организација је дала подршку овом позоришном пројекту, како би подстакли ученичку креативност, а све у оквиру промоције квалитетних ваннаставних активности у школи“, рекао је Драган Југовић, представник „World Visionа“.

Послије ове представе чланови драмске секције настављају са припремом нових позоришних комада. Идејни творац овог школског пројекта, професорица разредне наставе Александра Крагић посебно је поносна на таленат и озбиљност својих младих глумаца. „Имајући у виду како су се добро снашли у овој представи, ми ћемо у будућности сигурно наставити радити и са што млађом дјецом, већ од другог разреда, како би смо проширили базу глумаца у нашој секцији“, истакла је Крагићева. Љубитељи позоришта ће „Ромеа и Јулију“ моћи видјети на сцени већ 30. априла, на отварању Љетње школе у Мјесној заједници Липље, као и на прослави обиљежавања Дана школе.