Успјех младих шахиста

На кадетском и јуниорском првенству Републике Српоске, које је одржано протеклог викенда у Бањи Дворови код Бијељине млади которварошки шахисти су постигли запажен успјех.
Драган Станковић, члан шаховске секције ОШ “Петар Петровић Његош“ Масловаре, којом руководи наставник Ново Борић је у конкуренцији 15 дјечака до 14 година са пет и по поена освојио треће мјесто и са бронзаном медаљом се квалификовао за учешће на првенству БиХ, које ће бити одржано од 16. до 19. маја 2015. године у Неуму.
Андреј Трифуновић, члан шаховске секције ОШ „Свети Сава“ Котор Варош, којом руководи наставник Бранислав Тепић је са четири и по поена међу 23 такмичара до 12 година освојио шесто мјесто.
Сергеј Молчанов, предсједнник Шаховског клуба „Котор Варош“, који је предводио младе шахисте у Бањи Дворови је рекао, да је остварени успјех резултат активности и сарадње клуба са основним школама у којима су основане шаховске секције са око 50 чланова.
С обзиром да је Шаховски клуб суочен са отежаним финансирањем очекује се подршка општине и которварошких колектива у циљу обезбјеђења средстава за учешће Драгана Станковића на кадетском и јуниорском првенству БиХ – рекао је Молчанов.

Д.Керезовић