У Котор Варошу одржано „Вече домаће кухиње“

Манифестација „Вече домаће кухиње“, која се одржава већ шест година, постала је права туристичка и привредна атракција у Котор Варошу. Ове године окупила је 15 излагача.

Манифестацију „Вече домаће кухиње“ је отворио начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић, који је истакао да ће кроз један пројекат ова локална заједница наћи своје мјесто међу 14 општина и 15 држава у Европи у смислу промоције туризма и туристичких потенцијала.

Према оцјени жирија најљепше уређен штанд на гастро презентацији у Котор Варошу имала је Исламска вјерска заједница, најразноврснију понуду Римокатолички жупни уред, док је Светосавска омладинска заједница имала најоригиналнију етно трпезу.
Пекара Обеликс је имала најразноврснију пекарску понуду, Ловачко удружење „Узломац“ из Котор Вароша је добило награду у категорији најбољи ловачки котлић, док је прво мјесто код риболоваца припало Спортско риболовном друштву Котор Варош. Ресторан Ст. Петар имао најразноврснију понуду и најљепше уређен штанд из области угоститељства.
По ријечима Наде Јовановић, директора туристичке организације РС, Котор Варош има богату туристичку понуду захваљујући напорима локалне заједнице која се труди да организује овакве и друге културне манифестације.

Оно што је аутохтоно из Котор Вароша треба подржати и заједно са другим локалним заједницама увезати у јединствену туристичку понуду, јер све више туриста из Европе долази у Републику Српску„, истакла је Јовановићева.

Которварошани су са одушевљењем дегустрали понуђену храну, уз констатацију да је домаће, ипак, најбоље и најукусније. Најуспјешнијима су уручени пригодни поклони и признања, а сви учесници су добили захвалнице.
„Которварошко културно љето“ организовали су Центар за културу и информисање и општина Котор Варош у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске.