Обиљежен Дан братске општине Параћин

Шеф Кабинета начелника општине Котор Варош Радислав Петрушић и шеф Одсјека за послове пријемне и мјесних канцеларија Зоран Крагић присуствовали су Свечаној академији поводом обиљежавања Дана општине Параћин.

Као чланови делегације општине Котор Варош они су након разговора са предсједником општине Параћин Владимиром Милићевићем истакли да је неопходно унаприједити економску сарадњу ове двије братске општине.

Петрушић је рекао да, осим унапређења институционалног дијалога локалних заједница и сарадње у области спорта и културе, посебну пажњу треба посветити размјени позитивних искустава двије локалне заједнице о страним инвестицијама.

Милићевић је рекао да ће у наредном периоду, заједно са својим сарадницима искористити све расположиве ресурсе ради унапређења сарадње привредника двије општине.

Знамо да је Котор Варош центар обућарске индустрије у Републици Српској, те да су развијена машинска и дрвопрерађивачка индустрија, а на нама је да примјере добре праксе покушамо реализовати у нашој општини“, нагласио је Милићевић.

Предсједник општине Параћин Владимир Милићевић у свом обраћању присутнима рекао је да не одустаје од визије напретка и развоја општине Параћин, истакавши да град сваког дана постаје љепши, функионалнији и бољи за живот грађана.

Овом приликом уручене су овогодишње Септембарске награде и признања заслужним појединцима, удружењима и установама.