6. Међународни Веспа сусрет „Бања Лука 2018“.

Од 10. до 12. августа 2018. године у Граду на Врбасу одржаће се 6. Међународни Веспа сусрет „Бања Лука 2018“ у организацији Веспа клуба Бањалука.

Овај клуб постоји од 2012. године и окупља 35 чланова који овим окупљањем италијанских двоточкаша настоје одржати традицију која датира још од 60-тих година прошлог вијека кад су се у Бањалуци појавиле прве Веспе. Чланови клуба су и ове године били активи те су посјетили слична дружења у Птују, Љубљани , Новом Винодолском, Тузли, Београду, а до краја сезоне планирају посјетити још неколико веспа сусрета.

Веспа клуб Бањалука кроз своје дјеловање, као и организовањем овакве манифестација, покушава да укаже на важност и подигне ниво саобраћајне културе, да истакне туристичке потенцијале града Бањалуке, те свим гостима покуша показати историјско и културно насљеђе овог поднебља.

Ове године организатори очекују поред домаћих и учеснике из више од 10 земаља и преко 100 Веспи.

Сам програм је доста разноврстан и сва три дана су попуњена садржајем везаним за Бањалуку,
промовисањем Веспе, као својеврсних материјалних споменика техничке културе, традиције и насљеђа нашег друштва, у циљу њиховог очувања, као и стила живота које пружа вожња на овом италијанском двоточкашу.

Грађани Бањалуке ће имати прилику да погледају и боље се упознају са Веспом, у суботу 11. августа у вечењим часовима кад ће на шеталишту у Алеји Центар испред Веспа кафеа бити уприличена изложба Веспи учесника.