Држављани БиХ купују некретнине у „Београду на води“

Квадрат стамбеног простора на овој ексклузивној локацији поред ријеке Саве плаћан је и више од седам хиљада евра.

Како је потврђено за „Независне“ из агенције „Еxецутиве Гроуп“, управо због велике заинтересованости у Бањалуци је ових дана направљена и промоција пројекта, гдје сви потенцијални купци могу да добију детаљније информације.

„Сви заинтересовани грађани ће сада још лакше моћи да дођу до информација у вези са стамбеном понудом у оквиру ‘Белграде Wатерфронта’, као и да се упознају с изузетним начином живота поред ријеке који нуди овај јединствени грађевински подухват у региону“, казали су нам у овој агенцији.

Како су рекли, велика заинтересованост је показатељ да и људи из региона препознају значај овог пројекта, који осим најквалитетније стамбене понуде пружа и бројне додатне садржаје који су потребни за удобан живот.

Додају како је ријеч о првокласним стамбеним објектима у центру Београда те да је прва зграда у оквиру комплекса, „БW Ресиденцес“, већ завршена.

Тренутно, у понуди су стамбене зграде „БW Виста“, а у оквиру које ће бити отворен и вртић, „БW Парквиеw“, у близини будућег парка, „БW Магнолиа“, нискоспратница у оквиру које ће станари имати приступ унутрашњем дворишту, те „БW Арцадиа“, лоцирана између Сава променаде и будућег парка.

„Све стамбене зграде у приземљу имају продавнице, кафиће, ресторане и услуге неопходне за свакодневни живот. У понуди су и ексклузивни брендирани станови ‘Тхе Ресиденцес ат Тхе Ст. Регис Белграде’, који ће се налазити у Кули Београд, будућој највишој згради у земљи и симболу Београда. У непосредној близини стамбених зграда налазиће се и ‘БW Галерија’, будућа највећа шопинг-дестинација у региону“, закључили су у агенцији „Еxецутиве Гроуп“.

Зоран Павловић, економски аналитичар, каже како богати често имају потребу да се издвоје од осталих и буду са себи сличнима.

Он наводи примјер из Загреба, гдје је инвеститор дозволио да купци који су први пазарили некретнине сами одлучују коме ће се станови продавати и ко ће им бити комшије.

„Куповина тих некретнина је са једне стране доказивање да сте ви неко ко има новац, а са друге стране да желите да будете у кругу других који су исто тако богати. То је карактеристика новокомпанованог богатства, а то разбацивање новцем веома добро користе инвеститори који су уложили у такву локацију. Није ни функционално ни сврсисходно трошити толики новац, али ако се много не ознојите за паре које зарадите, онда није ни чудо да их потрошите у том износу за неколико квадрата у Београду“, сматра Павловић.

Бањалучани који ових дана имају прилику да се поближе упознају с овим комплексом кажу како станове у њему себи могу да приуште само банкари и политичари.

Међу бројним познатим личностима које посједују стан у овом комплексу налази се и Дамир Џумхур, познати бх. тенисер.