Агаси: Тенис је бољи са Ђоковићем на врху!

Бивши тренер Новака Ђоковића, Андре Агаси и даље помно прати резултате првог тенисера света. Американац сматра да је одлично што је Новак опет у врху.

Повреда лакта у 2017. учинила је да Новак падне на листи. Ипак, од јуна ове године и тада 22. места, за непуних пет месеци је успео да се врати на чело АТП листе.
Ko
Годину је завршио по пети пут као најбољи на планети и многи сматрају да ће управо Новак имати главну реч и у новој сезони.

„Његов повратак на врху листе дубоко је повезан са здрављем. Бити здрав је најважније. Било је потребно време да донесе праве одлуке везане за његово здравствено стање. Нажалост, то је подразумевало и операцију лакта, али сада је здрав, надарен, има ту ватру и глад за победама, велико срце“, рекао је Агаси у разговору за „Еуроспорт“. 

Андре, који је и сам некада био светски број један, каже да се радује Новаковим успесима. 

„Чини се да је сада усмерен на један циљ, да остане што дуже на челу. Лепо је опет видети га на врху, тенис је бољи са њим када је у великој форми“, додао је Американац, који ће у новој сезони бити тренер Григора Димитрова. 

Он је причао и о новом формату Дејвис купа. 

„Мислим да ће многе тениске нације трпети последице промена формата. Дејвис куп је имао велику улогу у свету тениса. За мале земље то је била прилика за зараду. Проблем је што су путовања обично напорна, тешко је наћи равнотежу са распоредом, играњем на различитим подлогама, има много ствари које су отежевале задатак. Промене неће разумети они који се не буду такмичили“, сматра Агаси, који је рекао да је по њему најталентовани млади играч Ник Киријос, али је додао и да би успео, да му треба много више од талента.