Бесплатно љетовање за дјецу са подручја општине Котор Варош

Дана 06.02.2017. године у дневном листу „Глас Српске“ објављени су конкурси за одабир дјеце, васпитача и стручног особља учесника у пројекту „Социјализација дјеце Републике Српске-2017“.

ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту почиње са реализацијом пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ за 2017. годину. Пројекат се реализује на основу Закона о дјечијој заштити Републике Српске кроз право на задовољавање развојних потреба дјеце (члан 27. Закона). Сви заинтересовани конкурсе могу преузети и на следећим линковима:

1. Javni konkurs za izbor najpovoljnijih ustanova i organizacija za realizaciju projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2017“
2. Javni konkurs za izbor vaspitača za realizaciju i učešće u projektu „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2017“
3. Javni konkurs za izbor stručnog osoblja – koordinatora i sportskih animatora – za realizaciju projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2017“

Рок за доставу документације јесте мјесец дана од дана објављивања. Пријавни обрасци доступни су у мјесно надлежним центрима за социјални рад/службама социјалне и дјечије заштите као и на интернет страници Фонда у дијелу Права/Социјализација дјеце РС.

Пројекат „Социјализације дјеце Републике Српске“ реализује се од 2002. године и за претходних 15 година обухватио је више од 22 000 дјеце из свих општина Српске. Ради се о дјеци различитих категорија: прије свега дјеци из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације,дјеци са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци, талентованим спортистима и др.

Управо та различитост и разноврсност јесу највећа вриједност Пројекта и служе остварењу пројектних циљева: развијању емпатије, припадности вршњачкој групи без обзира на разлике, те социјализацији дјеце у сваком смислу. Ово је препознато и од стране Владе Републике Српске и ресорног Министраства здравља и социјалне заштите које подржава ову активност Фонда у најбољем интересу дјеце Републике Српске.