Одржан избор најбољих спортиста општине Котор Варош за 2016. годину

У организацији ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ и Општине Котор Варош, вечерас је уз пригодан спортско-забавни програм, у препуној которварошкој биоскопској дворани, одржан Избор најбољих спортиста општине Котор Варош за 2016. годину.
Најбоља спортисткиња у женској конкуренцији за 2016. годину је Сандра Тепић, чланица Карате клуба „Ипон“, а у мушкој Младен Николић, играч Стонотениског клуба „Котор Варош“.

У категорији десет најбољих спортиста наше општине налазе се сљедећи спортисти:
1. Александар Ђукић, члан је Клуба борилачних спортова кик бокса и фул контакта „Пантер“ Котор Варош,
2. Дени Варошић играч је Кошаркашког клуба „Младост“ од 2012. године,
3. Стефан Кршић, играч је Фудбалског клуба „Младост“,
4. Сенедин Татар, играч је Клуба малог фудбала „Котор Варош“,
5. Сергеј Молчанов, члан је Шаховског клуба „Котор Варош“,
6. Милош Јурић, играч је Рукометног клуба „Котор Варош“,
7. Јована Стакић, чланица је Одбојкашког клуба „Котор Варош“ и
8. Селена Варошић, чланица је Џудо клуба „Младост.Најбољим спортистима и спортисткињама награде је уручио начелник општине Котор Варош, господин Зденко Сакан.

На традиционалној манифестацији „Избор најбољих спортиста Котор Вароша“, за најбољу спортску екипу проглашена је екипа Одбојкашког клуба „Котор Варош“.
Жири организационог одбора одлучио је да титулу најперспективнијих спортиста понесу, у женској конкуренцији Сара Марић, чланица Џудо клуба „Младост“ , а у мушкој конкуренцији Младен Каламанда, члан Рукометног клуба „Котор Варош“.
Најбољи тренер у прошлој години био је тренер Клуба малог фудбала, Владан Ђекановић, а за најбољег спортског радника изабран је Алмин Ибричић. Посебно признање за немјерљив допринос, афирмацији шаховског спорта и организацији шаховских манифестација на подручју општине Котор Варош иде у руке Душка Керезовића, а признање за промоцију спорта и општине Котор Варош у иностранству иде у руке Жарка Пејовића Баће.
Признање за немјерљив допринос афирмацији спорта и рад са млађим категоријама на подручју општине Котор Варош добио је Миле Коруга. Посебно признање поводом 90 година постојања и рада, те немјерљив допринос развоју которварошког спорта иде ФК „Младост“ Котор Варош. Признања најбољим спортским  радницима уручио је замјеник начелника, Младен Тривуновић.

Признања су добили и најбољи спортисти који долазе из Средњошколског центра Никола Тесла и основних школа за остварене резултате на малим олимпијским играма и другим школским такмичењима у 2016. години а то су:
Марко Јовичић, ученик Основне Школе „Петар Кочић“ Шипраге,
Тања Јотановић, ученица Основне Школе „Петар Петровић Његош“ Масловаре,
Ђорђе Микановић, ученик Основне Школе „Петар Петровић Његош“ Масловаре,
Ивана Вучановић, ученица Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош,
Давид Пуцаревић, ученик Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош,
Наташа Вучановић, ученица СШЦ „Никола Тесла“ Котор Варош и
Владан Максимовић, ученик СШЦ „Никола Тесла“ Котор Варош, а њима је признања уручио директор „Центра за културу, спорт и информисање“, Драган Зељковић. У забавном дијелу програма наступио је бенд „Ла кампанела“.