Буран викенд за которварошке џудисте, Дарија шампионка Републике Српске

Протекли викенд био је доста буран и напет за џудисте из Котор Вароша. У исто вријеме на европском првенству за јуниоре у Прагу свој клуб и град представљала је Сара Марић, док је у Бијељини Дарија Даниловић наступала на првенству Републике Српске за млађе сениорке.

Сара Марић поражена је од естонке Еме Акташ те тиме није успјела да обезбједи даљи пласман на првенству. У Бијељини у исто вријеме Дарија је још једном показала квалитет и умјеће, као и да се рад и упорност исплати. Дарија је освојила прво мјесто и тиме постала шампионка Републике Српске за млађе сениорке.

Поред првенства Републике Српске, у Бијељини је био одржан и турнир у организацији Џудо клуба ,,Пантер“. На овом турниру наступило је десет которварошана.

Златне медаље поред Дарије која је с правом понијела титулу шампионке Републике Српске, на турниру злато су освојиле и Ивона Вишњић (полетарка до 28кг) и Ања Смиљић до 63кг.

Саша Јошић освојио је треће мјесто у категорији полетараца до 50кг, а Кристијан Вишњић кадет до 55кг такође је освојио треће мјесто.

Владан Славнић освојио је друго на првенству Републике Српске мјесто у категорији 90кг, док је Милан Тешић освојио треће мјесто у истој категорији, а Јован Срдар у категорији до 90кг заузео је треће мјесто побједивши свог суграђанина Јована Вуковић.

,,На досадашњим такмичењима укупно смо освојили 144 медаље од чега 47 златних, 25 сребрених и 72 бронзане медаље“ – изјавио је тренер клуба Сејдо Татар.