Четири начелника одјељења пред разрјешењем, услове испуњава само кадар СДС-а

Четири од шест вршилаца дужности начелника одјељења у Котор Варошу, мораће прије реда да уступи фотеље у које су засјели. Управна инспекција Министарства управе и локалне самоуправе, утврдила је да в.д. недостају дипломе, радно искуство или положен стручни испит – што су услови за рад у управи.

“За свих пет смо наложили да се разрјеше дужности, односно да се скупштини предложи њихово разрјешење, те да нас се обавјести о томе. Уколико дође до неизвршења налога, одговорном лицу иде прекршајна пријава”, рекла је Лејла Решић, министар управе и локалне самоуправе.

Незванично, од шест именованих в.д. начелника једино Слободан Гелић из СДС-а, који је именован за в.д. начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове, испуњава услове, а Славен Момић в.д. начелника Одјељења за општу управу је положио стручни испит непосредно послије налога инспекције док остала четири начелника не могу бити на тим функцијама. Услове не испуњавају Предраг Тешић, в.д. начелника Одјељења за привреду (СП), Немања Панић, в.д. начелника Одјељења за друштвене дјелатности (ДНС), Драгана Петрушић, в.д. начелника Одјељења за финансије (ПДП) и Борис Марковић в.д. начелника Одјељења за урбанизам (ПДП).

Саканов замјеник, Младен Тривуновић, каже да ни закон није најпрецизнији.

“Свакако да ћемо ми да поступимо по рјешењу инспекције. Има ту мало искрен да будем и недоречености закона гдје се за начелника одјељења тражи да има положен стручни испит. С друге стране имамо гдје се каже кад се човјек прими да му се оставља рок од шест мјесеци да положи тај стручни испит, мало је то нелогично”, рекао је замјеник начелника општине Котор Варош Младен Тривуновић.