Чланови КУД „Брио Рудар“ Масловаре наступили у Теслићу и Рогољима

Млађа група КУД-а „Брио Рудар“ Масловаре наступила је протеклог викенда код пријатеља у  Рогољима,  КУД „Рогољи“,  док су се омладинци својом игром представили публици у Теслићу и били гости КУД „Наши обичаји“.

Осим наступа на позорници, највише пажње у Рогољима привукао је дефиле учесника предвођен фијакерима и окићеним коњским запрегама.

Предсједник КУД „Брио Рудар“ Масловаре, Средо Богданић,  захвалио се домаћинима на доброј организацији, дивним наступима али и незаборавном дружењу.

„Сваки наш наступ је прилика да представимо културу, традицију и народне обичаје нашег краја, али исто тако и прилика  да се наши чланови друже, упознају и склапају нова пријатељства. Желимо да укажемо младима на величину дружења која спајају људе, да наставе и даље са одржавањем наше традиције и обичаја „ истакао је Богданић.

КУД „Брио Рудар“ Масловаре је веома активно друштво, које радо учествује на разним манифестацијама, хуманитарним концертима  и има запажене наступе,  не само у БиХ, већ и у иностранству.