Владан Ђекановић побједник у мушичарењу

Владан Ђекановић побједник је такмичења у флај фишингу /мушичарењу/, које је одржано у Ободнику код Котор Вароша, у организацији Спортско-риболовног друштва /СРД/ „Голубић“ из Шипрага.

 

Ђекановић је након освојена два друга мјеста у Шипрагама и Грабовици заслужено понио епитет најбољег на данашњем такмичењу, а иза њега пласирали су се Дејан Крчић и Адел Кљајић.

„Из трећег покушаја сам успио доћи до првог мјеста у веома јакој конкуренцији, али оно што ме радује је дружење, одлична атмосфера међу учесницима и здрав ривалитет између секција, што је од великог значаја за даљи развој друштва“, рекао је Ђекановић.

Такозвано мушичарење привукло је велики број љубитеља овог спорта и риболовци су могли да уживају у савршеним брзацима које Врбања има у овом дијелу свог тока.

У СРД „Голубић“ су истакли да је ово било и завршно такмичење за ову сезону и сада остаје велики посао на свим секцијама које има ово друштво да се велика количина рибе која је пуштена у Врбању и сачува на домаћински начин како би сљедећа сезона била што разноврснија и квалитетније организована.

„У Врбању и њене притоке је пуштена велика количина рибе и требамо сви да је пазимо да расте, да се мријести и да будемо поносни, када се бавимо спортским риболовом, на чињеницу да се пастрмка вратила у горње токове ријеке Врбање“, истакао је Петко Крчић, предсједник СРД „Голубић“ и посебно похвалио рад секције у Ободнику.

Крчић је поручио да сви риболовци треба да чувају рибу у ријекама, јер ће на тај начин рибљи фонд бити заштићен, а такмичења у мушичарењу су постала врло популарна у Котор Варошу.