Дај ми руку- покажи ми да смо исти

У организацији Омладинског одбора Котор Варош и Организације „World Vision“- БиХ, на Тргу палих бораца у Котор Варошу,у послијеподневним часовима одржана је манифестација „Инклузија-Дај ми руку, покажи ми да смо исти“, која је имала за циљ буђење свијести о проблему дјеце с потешкоћама у развоју  као и рушење предрасуда о различитостима.

„Иако је за интеграцију дјеце с потешкоћама у развоју потребно вријеме, сарадња  институција и  рад на том пољу као и труд бројних родитеља, волонтера и свих нас из „Куће радости“ иде у смјеру који даје наду да ће и овај проблем једног дана бити ријешен. До тада можемо радити најбоље што знамо  и на тај начин им олакшати живот, а то нам је на крају и морална обавеза“, изјавила је,Драгица Тепић, директорица Центра за породицу-„Кућа радости“..

„Захваљујући Удружењу „Кућа радости “ моје, као и сва остала дјеца, су добила приступ стручним услугама које су им неопходне за развој и напредак. Осим тога, дјеца радо долазе на радионице, друже се, имају мјесто гдје се могу несметано дружити с вршњацима. Све ово је ојачало и мене као родитеља и моје дијете“, изјавио је један од присутних родитеља.

Поред дјеце из „Куће радости“ у програму су учествовали: Сервисни центар „Звјездице-Дајте нам шансу“ из Бања Луке, ученици ОШ „Свети Сава“, малишани едукативних радионица „Колаж“, Ансамбл „Жубор“ и пинкова звјездица, Емилија Бошкић. В.Н.