Давид Драгичевић је брутално убијен!

Слободан Васковић, новинар блогер гостујући у Пресингу у програму телевизије Н1 је казао да је Давид Драгичевић убијен износећи разлоге зашто то тврди.

 

„Овђе је на дјелу брутално убиство, наручено од криминалне организације чији су дијелови запослени у институцијама Републике Српске и полиције Републике Српске“, изјавио је Васковић.

Група „Правда за Давида“ броји 130.000 чланова на Фејсбуку, а Васковић каже да је солидарност превазишла све мјере.

„Људи су се препали за своју дјецу. Давид Драгичевић је убијен, а постао је дијете свих нас у Босни и Херцеговини. Не дај Боже да се ником деси што се десило породици Драгичевић, али утјеху могу наћи у подршци свих тих људи. Трагична судбина њиховог сина је превазишла све баријере у овој земљи“, изјавио је Васковић.

На основу чега тврди да је Давид Драгичевић убијен?

„Постоје свједоци да је претучен. Обдукциони налаз демантује све оно што је полиција изнијела на конференцији 26.3. До тада, Давид Драгичевић није био познат. Причало се да је нестао, да је утопљен и нађен 24. марта. 26. марта излази шеф Управе за организовани криминал. Какве везе има он са дечком који је непознат и о којем се није знало“, испричао је Васковић.

Давид Драгичевић је оптужен и за крађу, а Васковић је упитао?

„Када су оптужницу прослиједили на потврђивање 30. марта, шест дана након што је пронађен мртав и убијен. Нису то учинили 23. марта, ни 4. марта, него 30. Ко каже да та оптужница није откуцана 29.? Појавио се и патолог на пресу МУП-а. Гђе је тужилац? Потпуно неуобичајено. Када сте виђели патолога на пресу за убиство? Жељко Каран, патолог, можда је доведен на превару. Можда је саучесник, можда је на пресу то схватио. Дарко Илић је рекао да је била задесна смрт, он експлицитно тврди да је била задесна смрт. На истој прес конференцији каже да обдукција не може доказати да је случајно пао или како је Каран рекао, да му је неко помогао – гурнуо. Тада је рекао да се десило убиство“, навео је Васковић.

„Каран је написао у налазу да се покојни Давид утопио седам дана унатраг од извршена обдукције. Када се преведе, могао је бити утопљен 18., 19. или 24. Он касније наводи тачно вријеме смрти, 18.3. у 4 часа ујутро. То је потребно ако јавност буде снажно притисла. То нису контрадикције, то су лажи. Не можете написати да је вријеме смрти између 18. и 24. а потписати се као Каран. А онда у потврди обдукције прецизирати да је било 18.3 у 4 ујутро. шта му се то указало да распон смрти није седам дана, него тај тренутак. То им треба за план Б. А то је да оптуже тројицу војника те злочиначке организације, да су га они убили и бацили на то мјесто. Ја сам то сазнао од својих извора и објавио да се припрема жртвени јарац“, испричао је Васковић.

„Сада имам потврђено, нови тим за истрагу који води Синиша Коштревић, утврдио да Давид Драгичевић није био у кући у Лаушу, која је у власништву породице Рађен у периоду од 2:42 и 3:40. Није био. Није кућу опљачкао, оно на снимцима је изрежирана пљачка. Зашто нису у јавност изашли с тим? Зашто тужилац није изашао? Тужилац је један од саучесника, знате зашто нису изашли? То би значило домино ефекат. Сви из МУП-а би попадали, из тужилаштва исто“, навео је Слободан Васковић за Н1 у Прессингу.

Он није желио да износи имена криваца, а рекао је да их зна.

„Када дође вријеме за то, објавит ћу, они су имали одређену врсту сукоба са Давидом из које није изашао са повредама. Чињеница је да су налази утврдили да је имао повреде нанесене тупим предметом. Све што није лом – рачуна се као лакша тјелесна повреда. Ми не знамо да ли је било ломова код покојног Давида, јер је он када су дошли родитељи да га препознају – био обучен“, рекао је Васковић,