Деценије на бициклу

Которварошанин Раде Ђурић звани Брка у 89-ој години готово свакодневно, када то дозволе временске прилике крстари на бициклу которварошким улицама.
Милиционерски посао је започео у Градачцу, наставио у Зеници, а радни вијек завршио у которварошкој Станици милиције, гдје је радио двије деценије.
Присјећа се да је на бициклу дуго носио пошту у Бања Луку. Када је прије 43 године пензионисан у Станици милиције су на растанку поклонили бицикл са таблицама.
Прије 63 године у Зеници је засновао брак са Загорком. Захваљујући сложном браку, веселој нарави, уредном животу и вожњи бицикла нема здравствених тешкоћа.
Младима савјетује да не троше прекомјерно алкохол,да не пуше, да се друже, баве спортом и што више времена проводе у природи.
Задовољан што је доживио дубоку старост у добром здрављу, посебно истиче пажњу супруге Заге, сина Бране, снахе Миладинке и унука.
Радује се позиву которварошке Полицијске станице, која сваке године позива пензионере на свечаности.
„Здравље ми је још добро. Не трошим никакве лијекове. Иако је вожња због повећаног броја возила постала рискантна, бицикл намјеравам возити све док ме ноге служе“, каже Раде, којег смо у суботу срели на главној улици. Д.Керезовић