Почела реализација пројекта „Омладинска еколошка иницијатива“

У которварошком Црвеном крсту јуче је одржана презентација пројекта „Омладинска еколошка иницијатива“. Пројекат у вриједности од 17.210 КМ, који се реализује у оквиру УНДП-овог пројекта „Јачање локалне демократије“, проводи Црвени крст Котор Варош.
Током овог пројекта радиће се активно на подизању еколошке свијести грађана, од оних најмлађих до наших најстаријих суграђана, рекао је менаџер пројекта Бојан Керезовић.
„Путем едукативних, информативних и промотивних активности упознаћемо грађане са еколошком проблематиком. Током пројектних активности уредићемо и очистити најпопуларније локације за рекреацију и одмор наших суграђана. У оквиру пројекта планирамо организовати неколико јавних трибина, на којима ће грађани имати прилику да изнесу своје мишљење о еколошкој проблематици и дати своје сугестије и приједлоге за рјешавње тих проблема“, истакао је Керезовић.
Заштита и кориштење богатог природног наслијеђа у складу са еколошким принципима и принципима одрживог развоја кроз развијање еколошке свијести и компетенција младих је главни циљ овог пројекта. До краја мјесеца септембра у нашем граду током пројектних активности биће постављени инфо пултови, а планирано је и уређење и чишћење градског купалишта Бјелине. На овом радном састанку присуствовали су представници Општине, невладиних организација, јавних установа и грађани. В.Б.