Демант Слободана Јурића : Домаћинским пословањем остварили приход већи од 100 000 КМ

Директор Комуналног предузећа „Бобас“ Слободан Јурић демантовао је изјаву бившег директора овог предузећа Горана Кушљића који је 23. августа у прилогу дневника РТРС-а рекао да је ново руководство позитивно пословало у првих шест мјесеци ове године због повећања цијене комуналних услуга.

Јурић тврди да то није тачно и да су цијене остале на истом нивоу а смањени су трошкови за репрезентације, куповину телефона и плате руководства „Бобас“.

„То је разлог што је плус у Комуналном предузећу већи од 100 000 КМ“-рекао је Јурић порталу kvdanas.com и додао: „Вечерас у дневнику нису пренијели цијели демант него кратко саопштење, мада сам изненадјен да су и то пустили“.

Демант преносимо у цјелости :

На дневнику Радио телевизије Републике Српске од 23.08.2017. године у прилогу који се односио на Комунално предузеће „Бобас“ а.д. Котор Варош изречене су неистине од стране Горана Кушљића предсједника Општинског одбора СНСД-а и бившег директора Комуналног предузећа „Бобас“ а.д. Котор Варош у дијелу који се односи на позитивно пословање новог руководства предузећа. Кушљић је рекао да је разлог позитивног пословања новог руководства било повећање комуналних услуга према грађанима што је ноторна лаж. Цијене комуналних услуга према грађанима се нису мијењале а у прилогу ћемо доказати на рачуну корисника наших услуга да никаквих повећања комуналних услуга према грађанима није било. Кушљић би требао знати да се позитивно пословање сваког предузећа темељи на економским принципима пословања, а не на неистинама које сада говори, а док је био директор Комуналног предузећа довео је предузеће у катастрофалан губитак. Наш позитиван финансијски полугодишњи извјештај свакако се темељи на економским уштедама, трошкови репрезентације који су код Кушљића били преко 10 000 КМ сведени су на 1500 КМ, затим трошкови и куповина телефона које је претходни директор Кушљић плаћао преко дозвољених граница, а и у погледу плата руководећих, ново руководство је смањило плате тако да су се и на тој ставци направиле знатне уштеде. Ново руководство се бори да су сви равноправни тј. да сви плаћају комуналне услуге, а не да се неко ослобађа по партијској линији. Недомаћински односи према предузећу су довели до финансијске дубиозе преко 500 000 КМ што претходни директор Горан Кушљић врло добро зна.

С’ поштовањем,

в.д. директора

Мр. Слободан Јурић