„Дермал“ отворио нови погон у Кнежеву

Фабрика обуће „Дермал“ из Котор Вароша пустила је у рад прву производну линију у Кнежеву, гдје је тренутно запослено 45 радника.

Директор „Дермала“ Раденко Бубић рекао је Срни да је у сређивање хале у Кнежеву, која се простире на површини од 1.200 метара квадратних, уложено око 50.000 КМ.

„За набавку нове опреме издвојили смо 800.000 КМ, а производни капацитет новоотвореног погона је око 1.000 пари обуће дневно“, истакао је Бубић.

Двомјесечну обуку 45 запослених завршило је у Котор Варошу, а у плану је да у наредне двије године у „Дермаловом“ погону у Кнежеву буде запослено око 250 радника.

„Наредних дана на обуку ће бити позвана још једна група радника, који овог пута неће имати потребу да путују у Котор Варош, већ ће бити обучавани у Кнежеву“, рекао је Бубић.

Начелник Кнежева Горан Боројевић нагласио је да ово представља помак у развоју општине.

„У ситуацији када се суочавамо са привредним колапсом и одливом становништва овакви позитивни примјери дају наду за могућа нова улагања домаћих и страних инвеститора“, рекао је Боројевић.

Куповином нове хале у Котор Варошу, у коју је уложено 300.000 КМ, руководство „Дермала“ планира да ради обућу за новог аустријског купца, компанију „Легеро“.

„Дермал“ тренутно запошљава 600 радника и пласира производе на тржишта десетак земаља, а, осим чизама за француску и енглеску војску и америчке ватрогасце, производи намјенску обућу за министарства унутрашњих послова Србије и Црне Горе, те за раднике „Електропривреде Републике Српске“.

Крајем прошле године потписан је и уговор са словеначком „Алпином“ за израду модне и обуће за планинарење. С.П.