Директорица „Народне библиотеке“ учествовала у раду радионице Гетеовог института у Загребу

Основне препреке у школским, градским, народним и осталим библиотекама у региону, јесте лоша техничка опремљеност, што је и главни разлог лоше посјећености библиотека, посебно од стране ученика и студената у доба велике експанзије интернета, речено је то на радионици у Загребу у организацији Гетеовог института, на којој је  „Народну библиотеку“ Котор Варош представљала  директорица Бојана Васић.

Васићева истиче да је тек на овој радионици, на којој по први пут учествује, видјела колико  се у библиотекама може организовати  дешавања и на тај начин привући посјетиоци.

„Ми ћемо од наредне године прво кренути са адаптацијом и реновирањем нашег дјечијеч одјељења након чега чемо кренути с увођењем радионица на којима ћемо ангажовати волонтере. Потребна је и боља подршка локалне заједнице да бисмо наш рад покренули и да би суграђани препознали колико је библиотека битна у развоју културе“, рекла је Васићева.

Радионица је врло је битна због размјене искустава,   истакао је Фабиан Франке, директор Унивеерзитетске библиотеке у Њемачкој.

„Ми већ седми пут организујемо овакве радионице за библиотекаре, јер је то један од најбољих начина да се чују нове идеје, размјене добра искуства и рад у библиотекама унаприједи“,  рекао је Франке.

Радионица је окупила више од 30 библиотекара из БиХ, Србије и Хрватске.