Дјеца у Мјесној заједници Забрђе обрадована пакетићима

Дјеца са подручја Мјесне заједнице Забрђе обрадована су јуче никољданским пакетићима који су им подијељени у храму Светог великомученика кнеза Лазара.

Подјела пакетића услиједика је послије јутарње литургије, а добили су их сви малишани до петог разреда из Забрђа, Подбрђа, Шибова, Новог Села, Товладића и Присоја.

Свештеник Дамир Врховац изразуо је задовољство што су вјерници у великом броју дошли у храм, а посебно што види велики број дјеце.

– Узалудни су нам храмови ако су празни и зато ме радује што видим да је наш храм испуњен и оволико дјеце. Дјеца када су угрожена и несигурна падају у загрљај својим родитељима, а тако и ви браћо и сестре пронађите уточиште у Богу и нашој вјери – истакао је Врховац.

Никољданске пакетиће обезбиједио је Савјет Мјесне заједнице Забрђе који је и ове године наставио традицију.

– Желимо да наши најмлађи становници осјете радост коју доноси свети Никола. Обезбиједили смо више од стотину пакетића и срећни смо што на подручју наше мјесне заједнице имамо толико дјеце – рекао је представник Савјета Мјесне заједнице Забрђе Слободан Гелић.

Родитељи нису скривали задовољство што су њихови малишани обрадовани пакетићима, а посебно што је пођела уприличена у храму, те захвалили челницима Мјесне заједнице Забрђе који су обезбиједили благданске дарове.