Доајен српског глумишта Иван Бекјарев одушевио Которварошане

Представом „Смех,само смех“ которварошкој публици вечерас се у кино сали представио великан српског глумишта Иван Бекјарев.
Говорећи о представи Бекјарев је рекао да је ову представу направио још као аматерски глумац и да, иако није биљежио, она сигурно представа која је најдуже играна на овим просторима.

Наравно из те представе нема ничег, односно сад сам се за ову турнејицу мало припремио да изведем нешто чиме сам почео у животу, као аматер глумац . А иначе , потпуно ми је невјероватно да нисам биљежио број наступа, не вјерујем да постоји једна представа која је дуже играна, зато што је играм од своје шеснаесте године.Никад двије исте нису одигране, наравно увијек избацујем старе нумере, убацујем нове, мијењам далꞌ редосљед,далꞌ нешто друго,али у сваком случају,много ми је жао што нисам биљежио,јер би могао да се похвалим да можда имам представу која никад дуже и више није играна“, изјавио је Бекјарев за Центар за културу, спорт и информисање.
Он је рекао да је смијех вјероватно заслужан за дуговјечност ове представе ,али и истакао да није само то.

Ја озбиљно почнем ову представу, да покажем шта све могу, значи ово је као каријера на длану и ово није само смијех,првих десетак минута је врло озбиљно,е онда полако кажем један монолог , па мало рецитујем поезију и онда поезијом промијеним жанр и тек онда , после 10-15 минута будем у стилу наслова представе који је „Смех,само смех“, појаснио је Бекјарев.
Он је рекао да је за њега ова представа веома значајна , да је најбоље прошла у дијаспори и да је захваљујући њој обишао цијели свијет гдје има наших људи.
Ту има прво од народног стваралаштва које је сачувано захваљујући Вуку Караџићу, па до ауторских текстова познатих новинара, књижевника, и ова представа није као што многи мисле монодрама, овде има неких 30 до 40 нумера,значи ово је 30 до 40 монодрама на једном месту, једноставно од свега по мало, за сваког по нешто“, рекао је Бекјарев говорећи о представи коју је вечерас извео пред которварошком публиком.

 

„С обзиром на то да се ова позоришна представа састоји од текстова познатих свјетских и наших, књижевника , новинара , хумориста могло би се рећи да је то и својеврстан подсјетник из области опште културе и информисаности. И кад то све заједно уобличимо у један квалитетан хумор, како то велико име нашег српског глумишта зна да презентује, можемо гарантовати да је публика изашла задовољна из ове сале вечерас“, изјавио је Драган Зељковић, директор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“.
„Задовољство нам је што је великан српског глумишта вечерас овдје са нама и што је которварошка кино сала поново резервисана за љубитеље драмске умјетности која заиста заслужује посебну пажњу. Настојимо да кино салу направимо што садржајнијом када су у питању културна дешавања , било да је ријеч о позоришним представама, филмским пројекцијама или другим манифестацијама, трудимо се да свако нађе интересан садржај за себе“, нагласио је Зељковић.